Ak SNS ide skutočne o národné záujmy, uhradí škodu, ktorú spôsobili jej nominanti, v plnej výške.

komentare

Predstavte si, že niekto by Vám totálne rozbil auto za 30.000 eur a sudca by Vám priznal odškodnenie vo výške 15 eur.
Takýto je pomer medzi výškou tendra, ktorý vypísalo Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR pod vedením nominantov za SNS (119,5 milióna eur) a výškou pokuty, ktorú dostali dvaja exministri (60.000 eur).

15. október 2018 Senát Najvyššieho súdu SR odsúdil Mariána Janušeka na 11 rokov a 30-tisíc eur pokuty a Igora Štefanova na deväť rokov a 30-tisíc eur pokuty zo závažných zločinov porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Obaja dostali zákaz činnosti na päť rokov v štátnej správe.

Škodu, ktorú spôsobili ministri za SNS v tzv. Nástenkovom tendri, by nemali hradiť daňoví poplatníci. Ak Slovenskej národnej strane ide skutočne o národné záujmy, škodu v plnej výške by mala prebrať na seba, pretože ona nominovala týchto ministrov.

Siedmym Božím prikázaním Boh chráni vlastníctvo každého človeka. Ak sa spôsobí škoda, aby bola odpustená, má sa nahradiť v plnej výške. Tento jednoduchý princíp – spôsobenú škodu je potrebné nahradiť v plnej výške – by si mali osvojiť všetci, ktorí sa nechajú nominovať do vedúcich funkcií i samotní sudcovia, ktorí vynášajú rozsudky v mene nás všetkých.

Miroslav Vetrík

Lost Password

Sign Up